Information

 

Information

 

 

 

Vi håller öppet under säsong beroende på väder och tillgången på jordgubbar. Ring gärna till vår telefonsvarare innan du åker för att vara på den säkra sidan. 072-0426881

 

Uppdateringar av öppettider, tillgång på bär m.m. sker även på facebook! Gilla sidan där för att få information.

 

Försäljning av färdigplockade jordgubbar

 

I kassan vid odlingen kommer det att finnas färdigplockade bär för den som inte vill, eller inte har tid att plocka själv.

 

Önskar du köpa hela lådor (15l), ring gärna dagen innan för att vara säker på att det finns!

 

Självplock

 

När ni kommer till odlingen går ni först till kassan och väger in era kärl om ni har tagit med egna. Följ sedan markeringarna/anvisningarna mot personalen som finns i landet. De visar er en rad som ni får plocka på. Plocka endast på den raden ni bli anvisade, leta noga i raden efter bär och ta gärna bort dåliga jordgubbar och lägg dem i gången. Annars smittar de lätt ner resten av bären.

 

Tänkt på att inte kliva i jordgubbsraderna, det är en känslig växt. Barn är välkomna i landet men även de måste hålla sig vid den raden som Ni anvisats, odlingen är ingen lekplats. Hundar är av hygeniska skäl förbjudna i jordgubbslandet.

 

Utrustning

 

Tänk på att klä dig efter väder, stövlar är ofta bra eftersom det kan vara fuktigt i jordgubbslandet. Även om solen skiner och det är torrt kan det nyss ha vattnats i jorgubbslanden.

 

Ta gärna med egna kärl att plocka i, om ni ska använda bären till garnering är det en fördel med låga och vida kärl eftersom bären är känsliga för tryck. 10 l hinkar och mindre emballage finns att köpa i kassan till självkostnadspris.