Om oss

Om ossJordgubbsodlingen


Jordgubbsodlingen består i dagsläget av ca 2,5 ha som vi kommer plocka på 2021.Vi har inriktat oss på att odla sorter som smakar gott! Det finns mängder med sorter på marknaden idag. Tyvärr har de flesta dålig smak men de är tåliga för att klara långa transporter ut till butiker.


De sorterna vi har är Faith, Sunsation och Allegro. De är lite mer svårodlade men smakar fantastiskt gott, var och en med sin karaktär. De mognar lite olika tid, vilket innebär att det inte är säkert att vi har alla sorter alla dagar vi har öppet.


Övrig verksamhet


Gårdens andra inriktning är spannmålsodling. Vi odlar på ca 230 ha och producerar bl.a. korn till öltillverkning, vete till vetemjöl, havre till havregryn, raps till rapsolja och åkerbönor till djurfoder.


Värpeby


Namnet Värpeby förknippas lätt till ägg och höns. Det har dock aldrig funnits höns på gården, förutom ett antal för självhushållning. Namnet kommer från ordet varpe, vilket i sin tur betyder sten. Vid Värpeby finns nämligen Västmanlands största bronsåldersgrav, 35 m i omkrets och 5 m hög. Värt ett besök i sig! Värpeby ligger ca 3 km från jordgubbsodlingen.