Självplock

Självplock


Självplock


Att plocka solmogna jordgubbar direkt från landet är en upplevelse.
Hur gör man?


När ni kommer till odlingen går ni först till "självplockskuren" och väger in era kärl om ni har tagit med egna. Ni får information var vi plockar för dagen och går ut i landet till personal som visar en bestämd rad ni får plocka på.


Plocka endast på den raden ni bli anvisade, leta noga i raden efter bär och ta gärna bort dåliga jordgubbar och lägg dem i gången. Annars smittar de lätt ner resten av bären.


Tänkt på att inte kliva i jordgubbsraderna, det är en känslig växt.

Håll dig till den rad du blir anvisad av personal i landet. Barn är välkomna i landet men även de måste hålla sig vid den raden som Ni anvisats, odlingen är ingen lekplats. Hundar är av hygeniska skäl förbjudna i jordgubbslandet.


Tänk på att klä dig efter väder, stövlar är ofta bra eftersom det kan vara fuktigt i jordgubbslandet. Även om solen skiner och det är torrt kan det nyss ha vattnats i jordgubbslanden.


Ta gärna med egna kärl att plocka i, om ni ska använda bären till garnering är det en fördel med låga och vida kärl eftersom bären är känsliga för tryck. 15 l lådor och mindre emballage finns att köpa i kassan till självkostnadspris.